Jouw online positie

wij zorgen dat de blik op jou wordt gericht

Vorig jaar introduceerde LinkedIn de Stories. In navolging van onder andere Snapchat en later Facebook, Instagram en Whatsapp dacht men een leuke en informele manier om snelle video-updates te delen te hebben toegevoegd. In het nieuwsblog liet Liz Li, Senior Director of Product, weten dat de ‘huidige-stories ervaring’ gaat verdwijnen. Reden is eenvoudigweg dat de gebruikers niet echt zaten te wachten op video’s die maar een dagje zichtbaar zijn.

Voor Nederland, heeft het experiment nog geen half jaar geduurd, daarmee waren we het eerste land in Europa, maar lang duurde het dus niet. Eerder stopte Twitter al met Fleets, een vergelijkbare functie die het nog geen jaar heeft uitgehouden. Het blijkt dus wederom dat de wensen van de gebruikers per social media platform echt verschillen. Uit de feedback van de LinkedIn gebruikers bleek dat ze liever blijvende video’s willen maken. Hiermee zou je dan je professionele verhaal op een meer persoonlijke manier kunnen vertellen en daarmee zowel je persoonlijkheid als je expertise laten zien.

Je moet LinkedIn nageven dat ze wel experimenteren om het de gebruikers steeds meer naar de zin te maken. Commentaar hierop is wel dat ze vaak achter de trends aan hobbelen. Eerder was het uitnodigen van volgers voor de bedrijfspagina zo’n voorbeeld. Ook de variaties in beheerdersrollen was niet origineel, LinkedIn kijkt vaker de kat uit de boom. Immers, beiden kenden de gebruikers van Facebook bedrijfspagina’s al, hetzij op een net wat andere manier.

Different stories?

De feedback wordt serieus genomen: Linkedin geeft aan dat ze de mixed media en creatieve tools van Stories op een consistente manier op het platform omarmen. Daarop kondigt Li aan dat LinkedIn met een nieuwe videofunctie te komt. Hiermee moet het gemakkelijker worden om filmpjes te maken, met een professionele uitstraling. Ook moeten gebruikers daarin hun creativiteit kwijt kunnen, door bijvoorbeeld stickers te gebruiken of volgers vragen te stellen. Wanneer dit uitgerold gaat worden is nog onbekend, wie weet mag Nederland straks weer het eerste in Europa testen!

Meer weten over LinkedIn, we helpen je graag met trainingen, workshops en seminars!