Jouw online positie

wij zorgen dat de blik op jou wordt gericht

Per 1 april 2020 wordt Arjan Moerman de nieuwe Parkmanager van de bedrijventerreinen Bijsterhuizen en Wijchen-Oost. Hij volgt hier mee Willy Brink op die eerder dit jaar aankondigde te gaan vertrekken. Een bijzondere uitdaging voor de eigenaar van Blickfång Communicatie.

parkmanager bijsterhuizen Wijchen-Oost

Foto: Frank Muller

“In deze functie komen veel dingen bij elkaar.” geeft Arjan Moerman aan. “Van communicatie heb ik mijn vak gemaakt, een eigenschap die ik, hetzij op een andere manier dan voor Blickfång, prima kan gebruiken. Als ondernemer en verbinder ben ik dagelijks ook druk met netwerken en de politieke ervaring helpt me ook met de weg vinden binnen de overheden. In mijn dagelijkse werk als marketing strateeg ben ik gewend om mij te verplaatsen in de business van uiteenlopende ondernemers. Deze functie, voor zo’n 19 uur in de week, geeft genoeg ruimte om mijn eigen bedrijf ook door te ontwikkelen. Al met al een prima combinatie.”

Na bijna drie jaar verruilt Brink zijn positie voor het wethouderschap in de gemeente Druten. Een functie die hij vorig jaar al op interim-basis vervulde. “Natuurlijk vinden we dat jammer.” aldus Pieter Bergshoeff, voorzitter van beide bedrijvenverenigingen. “Afgelopen jaren hebben we prettig samengewerkt en veel zaken aangepakt én tot een goede einde gebracht. We begrijpen zijn keuze en wensen hem dan ook veel succes, wijsheid en plezier met de nieuwe uitdaging.

In Arjan Moerman hebben de verenigingen dus een nieuwe Parkmanager gevonden. De Wijchense ondernemer, reeds gevestigd op Bijsterhuizen, brengt een ruim netwerk met zich mee. Enerzijds als met zijn ervaring voorzitter van MKB Wijchen en daarnaast kent hij het bestuurlijke landschap binnen de regio goed.

“We zijn blij met de komst van Arjan. Met beide besturen hebben we de selectieprocedure doorlopen en bij het gesprek was er een duidelijke klik. Iemand die weet hoe het is om voor belangen van ondernemers op te komen en de weg weet bij de diverse overheden. Een frisse blik geeft nieuwe inzichten, we kijken uit naar een goede samenwerking!’ zo besluit Bergshoeff.

Moerman: “Ik heb er enorm veel zin in. Met Bijsterhuizen en Wijchen-Oost vormen we één van de grootste bedrijventerreinen in de regio Nijmegen en ver daarbuiten. We bevinden ons midden in een logistiek knooppunt voor Nederland en Duitsland en vormen daarmee een poort naar de rest van Europa. Hiermee zijn de terreinen een grote factor in de regionale werkgelegenheid.” Op de vraag of er veel gaat veranderen met zijn komst is hij duidelijk: “Willy en ik zijn verschillende persoonlijkheden en hebben beiden onze eigen expertise. De dingen die veranderen zullen echter meer van buitenaf komen. Denk aan het bestemmingsplan voor Wijchen-Oost, maar ook alle ontwikkelingen op gebied van de energietransitie. Genoeg te doen dus!”

Met komst van de functie als parkmanager heeft Moerman besloten om zijn functies als voorzitter van MKB Wijchen en raadscommisssielid in de gemeente Wijchen over te gaan dragen en dan te beëindigen. 

BRON: Persbericht bedrijventerreinen Bijsterhuizen & Wijchen-Oost