Jouw online positie

wij zorgen dat de blik op jou wordt gericht

Foutje op WhatsApp uitwisbaar

Mocht je per ongeluk een foutief bericht via WhatsApp hebben verstuurd dan kan je nu het bericht alsnog terugtrekken. WhatsApp biedt namelijk de mogelijkheid om het bericht voor iedereen in het gesprek te verwijderen.

Het was al mogelijk om berichten in een chat te verwijderen, maar dat was dan alleen van jouw eigen toestel verdwenen, de ontvanger(s) zagen het nog wel. Het is nu dus mogelijk om een bericht helemaal te verwijderen, dus de ontvanger kan het dan ook niet meer zien. Het terugtrekken van een bericht kan in een 1-op-1 chat, maar ook in de groepsgesprekken.

Snel beslissen

Mocht je je bedenken dat je bericht naar de verkeerde persoon hebt gestuurd of dat er een fout in stond, moet je dat wel snel bedenken. WhatsApp geeft je namelijk 7 minuten! de tijd om  de fout te ‘wissen’. Bedenk wel dat de ontvangers kunnen zien dat je een bericht hebt gewist. Er komt in de chat namelijk een grijs tekstvlak  met de  tekst ‘Dit bericht is verwijderd’, iedereen kan dat dus zien. De optie geldt overigens voor alle berichten, naast tekst kun je dus ook verstuurde foto’s, video’s, documenten of andere media verwijderen. De optie om berichten te verwijderen is nu uitgerold in de laatste versie van WhatsApp op Android, iPhone en Windows Phone.

Hoe wis je je bericht

WhatsApp heeft het eenvoudig gemaakt om een bericht te verwijderen, het werkt als volgt;

  • Selecteer de chat waarin het bericht staat wat je wilt verwijderen.
  • Druk op het betreffende bericht en houdt vast tot het menu verschijnt.
  • In het menu tik je vervolgens op verwijder
  • Je kan dan ook meerdere berichten aanvinken als je die ook wilt verwijderen.
  • Kies vervolgens onderaan voor het prullenbakje en selecteer de Verwijder voor iedereen-optie.

Er is één maar; zowel de verzender als de ontvanger  moeten de laatste versie van WhatsApp hebben geïnstalleerd wil het werken.