Jouw online positie

wij zorgen dat de blik op jou wordt gericht

Omdat WhatsApp is een zeer geschikte tool om is klanten te woord te staan, heeft WhatsApp de Business versie gelanceerd. Deze app is nu ook beschikbaar in Nederland en België. Met de app kunnen ondernemers communiceren met hun klanten en is WhatsApp Business speciaal gemaakt voor mkb’ers.

WhatsApp Business

Omdat WhatsApp doorgaans de meest gebruikte messenger is Nederland, is dit voor bedrijven een uitstekende manier om hun diensten via deze messenger aan de man te brengen. WhatsApp werd al door veel bedrijven als service-kanaal gebruikt maar was de ‘gewone’ versie officieel nog niet voor die doeleinden geschikt.

WhatsApp Business laat gebruikers een profiel voor hun bedrijf maken, zoals een omschrijving, het bezoekadres, een e-mailadres en website. Ook kun je jouw openingstijden instellen, zodat klanten weten wanneer ze een reactie kunnen verwachten. Kleine ‘maar’, voor WhatsApp is je telefoonnummer uniek. Wanneer je de app activeert krijg je eerst een waarschuwing dat je je nummer maar voor één WhatsApp-account kunt gebruiken. Je moet dus overschakelen naar de business versie, of een ander telefoonnummer regelen. Als gezegd, speciaal voor MKBérs dus, als ZZP’er heb je meestal geen tweede nummer.

Automatische berichten

De kant-en-klare antwoorden vormen een belangrijke functie in WhatsApp Business. Zo kan je bijvoorbeeld bevestigen dat een vraag of bestelling is ontvangen of voor een verzending een versturen. Maar het is ook handig om de app automatische berichten te laten sturen voor als je even niet bereikbaar bent. Je zakelijke relatie weet dan in elk geval dat het bericht is aangekomen, wel zo handig. Ook is er de mogelijkheid om een bedrijfsprofiel aan te maken in de app.

Nog gratis

Als gebruiker van de zakelijke versie heb je ook toegang tot verschillende statistieken, zoals het aantal berichten dat succesvol is verzonden, afgeleverd en gelezen. KLM maakt al gebruik van WhatsApp Business en is op het sociale netwerk geverifieerd met een groen vinkje.

Voorlopig is WhatsApp Business voorlopig nog gratis. WhatsApp heeft echter al laten weten dat bedrijven uiteindelijk gaan betalen om van de dienst gebruik te maken. Een nieuwe en waarschijnlijk een belangrijke bron van inkomsten voor moederbedrijf Facebook dus.