Jouw online positie

wij zorgen dat de blik op jou wordt gericht

De LinkedIn vaardigheden op je profiel worden steeds belangrijker. In plaats van een hele aanbeveling schrijven is het voor je connecties makkelijker om je op je skills te beoordelen. Misschien wat onpersoonlijker, maar in elk geval sneller.

Voor LinkedIn reden om een nieuwe feature toe te voegen aan de vaardigheden. Als je nu iemand hierop wilt onderschrijven moet je twee vragen beantwoorden op je mobiele app. Op je laptop kun je achter nog ‘gewoon’ op de + klikken.

Linkedin ster skills vaardighedenAllereerst wordt er gevraag om er sterren uit te delen bij bij de vraag waar LinkedIn wil weten hoe goed de persoon is in de betreffende vaardigheid. Je kan antwoorden door 1, 2 of 3 sterren toe te kennen;

  1. Goed
  2. Valt op
  3. Zeer vaardig

Daarna wil LinkedIn weten hoe jij dat zo goed weet, je kan kiezen uit vier mogelijkheden;

  • Ik heb direct met deze persoon samengewerkt in hetzelfde team of aan hetzelfde project
  • Ik heb indirect met deze persoon gewerkt
  • Ik heb van anderen over de vaardigheden van X gehoord
  • Geen van deze

Deze nieuwe manier van beoordelen geeft in elk geval een beter beeld dan alleen een duimpje toevoegen. Bij een volledige aanbeveling werd er al gevraagd wat je connectie was met degene die je wilde onderschrijven. Met deze toevoeging bij de skills, inclusief de sterren krijgen anderen in je netwerk een beter beeld. Nu nog doorvoeren op de desktop versie. Wat LinkedIn met deze algoritmen gaat doen is niet bekend, maar je kan er zelf in elk geval je voordeel mee doen.

Tot slot… vind je dit een goed artikel? Onderschrijf dan mijn vaardigheden ook op LinkedIn 😉 Alvast bedankt!