Jouw online positie

wij zorgen dat de blik op jou wordt gericht

Je realiseert je heus wel dat jouw bedrijf of organisatie actief aanwezig moet zijn op een of meerdere social media kanalen. Met een aantal updates per week zorg je er immers voor dat mensen over je praten, je artikel of aanbieding delen en zo doorklikken naar je website. Kortom, je netwerk vergroten! Maar het kost aandacht én tijd; Je wilt tenslotte professioneel overkomen en geen onzin berichten versturen. Één kleine ‘uitdaging’: het ontbreekt aan tijd om alles bij te houden. Eigenlijk is er ook niemand binnen jouw organisatie die het er ‘even’ bij kan doen, of ja, het kan wel… maar dan blijft het echte werk van die collega liggen. En om er nu iemand voor aan te nemen…

Uitbesteden?

Wij zijn dagelijks in de weer met- en houden van social media. We zijn actief bezig met het versturen van berichten, tweets en updates, we reageren op reacties, verzorgen blogs, bedenken acties en maken (met partners) foto’s en video’s. Dit alles om te zorgen dat de blik van jouw doelgroep op jou gericht wordt! Wij versturen in overleg met jou met regelmaat of zelfs dagelijks een aantal berichten, reageren op – en beantwoorden vragen of zetten ze door naar je.

Duur?

Stel dat je voor jouw bedrijf of dienst, op elk kanaal gemiddeld een uiting per dag wil doen, uitgaande van bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Linkedin. Houdt er rekening mee dat je tekst per bericht enigszins moet aanpassen en eventuele foto’s en illustraties moet afstemmen. Het bericht voor het eerste kanaal kost het meeste tijd, de berichten delen op een ander kanaal vergt aanpassingen. (denk aan tekst, hashtags en juiste afmetingen van afbeeldingen).

Een en ander resulteert in het volgende sommetje:

Aantal bedrijven/diensten x 2 berichten x 3 kanalen x aantal minuten x 5 werkdagen = VEEL uur per week.

Hierin is nog niet eens de tijd meegerekend die je kwijt bent aan reageren en delen, acties die in de regel onder werktijd plaatsvinden. Vul zelf het aantal bedrijven, diensten of producten in en het aantal minuten dat jouw werknemer of jijzelf er aan besteed. Oh… en vergeet het uurtarief van de collega niet.

Het bijhouden van social media wordt nu dus uitgevoerd door eigen medewerkers, de vraag is of je ‘dit moet willen.’ De relatieve kosten van eigen medewerkers liggen wellicht niet hoog. Echter kunnen zij de tijd die aan social media wordt besteed niet aan de kernactiviteiten besteden.

Van de andere kant, geen uitingen is minder naams- en merkbekendheid en levert minder tijd en aandacht op voor het echte werk… en dus minder omzet op. Uitbesteden dan wel begeleiding is dus het overwegen waard!!!

Blickfång Communicatie denkt én helpt graag mee! Hoe we dat doen leggen we graag aan je uit in een persoonlijk gesprek, nodig ons uit voor een afspraak!

Dit artikel is eerder verschenen op Linkedin