Jouw online positie

wij zorgen dat de blik op jou wordt gericht

Misschien is LinkedIn wel de laatste in de rij van sociale netwerken, maar het is zover; je kan video’s uploaden!

LinkedIn staat bekend om je zakelijke netwerk te vergroten en nieuwe opportuniteiten en uitdagingen te delen of vinden. De Microsoft-dochter stelt zich dan ook ten doel om te blijven innoveren zodat deze vorm van netwerken en de content aantrekkelijk blijft. Met dit in gedachten, zo zeggen ze zelf, voegden ze onlangs een andere manier toe om jouw ervaringen en nieuws te delen met de introductie van LinkedIn video.

Hoe werkt het?

Zoek in de mobiele app van LinkedIn het deelvenster boven aan de feed (iOS) of de postknop (Android) en tik op het video-icoon. Je kan een video opnemen in de app of uploaden wat je al eerder hebt opgenomen. Via de desk/laptop kan het eenvoudig door op de knop ‘video’ te klikken als je een bericht wilt plaatsen (zie afbeelding), je kan dan alleen reeds opgenomen video’s uploaden, dus niet live.

Nadat je een video hebt geplaatst, kan je de statistieken bijhouden. Zoals de topbedrijven, titels en locaties van jouw kijkers, evenals hoeveel kijkers, likes en reacties jouw video’s ontvangen. Op deze manier krijg je eenvoudig inzicht of de mensen en bedrijven die je bereikt belangrijk voor het bedrijf zijn zijn. Je kan de statistieken vinden in het dashboard gedeelte van je LinkedIn profiel op zowel mobiel als desktop.

Als je wilt kan je de video’s delen op LinkedIn, Twitter en Facebook. Helaas is het nog niet mogelijk om ze te embedden op andere sites. Maar wie weet volgt dat nog!

Hulp nodig of vragen? Blickfång helpt je natuurlijk graag verder!

Dit artikel verscheen eerder op LinkedIn