Jouw online positie

wij zorgen dat de blik op jou wordt gericht

LinkedIn Quiz voor vaardigheden

We ‘ontdekten’ het van de week live, tijdens het geven van een LinkedIn-workshop bij 50 Company; LinkedIn Quiz voor vaardigheden. Met de korte, gestandaardiseerde tests kunt je jouw kennis van alles bewijzen, van codeertalen tot Photoshop en Microsoft Excel.

Als je 70% of hoger scoort, heb je de optie om een ​​badge “geverifieerde vaardigheid” aan je profiel toe te voegen. Deze toevoeging, zo hoopt LinkedIn, zal zowel werkzoekenden als recruiters ten goede komen. Voor je overweegt een LinkedIn quiz te gaan doen is het wel handig om het volgende te weten;

  • Elke quiz moet binnen één sessie worden voltooid. De tijd tikt ook weg, dus veel opzoeken onderwijl is er niet bij.
  • De quiz-en zijn in het Engels (vooralsnog in elk geval).
  • Een score van 70% is vereist om een badge te verdienen.
  • Wanneer je niet slaagt, geen paniek; het resultaat zal niet worden gedeeld.
  • Je kan het over 3 maanden opnieuw proberen als je niet slaagt.

Een badge met ‘geverifieerde vaardigheden’ kan zwaarder wegen dan een ‘goedkeuring’ en het zal het voor recruiters gemakkelijker maken om kandidaten te vinden die hebben wat ze zoeken. De ‘netwerksite’ zal de tests ook gebruiken om gebruikers te wijzen op gratis, gerelateerde LinkedIn Learning-cursussen. LinkedIn zegt dat dit gaat over het ‘egaliseren’ van het speelveld. “We willen dat iedereen toegang heeft tot kansen op basis van de vaardigheden die ze hebben, ongeacht hun achtergrond of waar ze naar school gingen”, laat het bedrijf in een persbericht van 16 september 2019 weten.

Blickfang LinkedIn Quiz Badge geslaagd

Het bedrijf zegt dat het de komende weken vaardighedenbeoordelingen blijft toevoegen, dus als je je vaardigheden niet ziet, kom dan snel terug. Of het een succes wordt zal nog moeten blijken; wanneer je een skill niet beheerst val je immers vanzelf door de mand. Of de LinkedIn Quiz ook in het Nederlands zal verschijnen is onduidelijk. Vooralsnog heeft Arjan de WordPress-badge alvast binnen!