Jouw online positie

wij zorgen dat de blik op jou wordt gericht

Meer dan 80% van de professionals op LinkedIn hebben aangegeven een mentor te willen hebben of een voor anderen te willen zijn, dus introduceerde LinkedIn eind 2017 Career Advice. Begin februari is men gestart om LinkedIn Carrièreadvies ook in Nederland uit te rollen.

Met deze functie kunnen leden van het LinkedIn-netwerk met elkaar kunnen verbonden worden voor laagdrempelige coaching of mentorschapsmogelijkheden. Of je nu advies nodig hebt over je een nieuwe stap in je carrière, de switch naar een nieuwe branche of ervaringen uit de praktijk voor een project waaraan je werkt, CariéreAdvies kan je helpen de juiste persoon te vinden en te bereiken die kan helpen. De naam dekt dus niet helemaal de lading, want je kan het breder inzetten dan alleen een sparringspartner voor het vinden van een nieuwe baan.

Binnen carrière advies zijn er dus twee mogelijkheden:

  • Advies ontvangen van professionals
  • Advies geven aan anderen

Aanmelden LinkedIn Carrièreadvies

Aanmelden is eenvoudig;

  • Klik op het pictogram “Ik” (of “Me” voor de Engelstalige gebruikers) boven aan je startpagina van LinkedIn.
  • Selecteer “Bekijk profiel”
  • Klik in het gedeelte “Uw dashboard” op “Centrum voor carrièreadvies.”

  • Stel jouw voorkeuren in door een aantal vragen te beantwoorden met betrekking tot het geven- of ontvangen van advies.
  • Klik op Akkoord en voltooien.

Advies ontvangen

Als je gevraagd hebt om advies te ontvangen krijg je een lijst met aanbevolen en dus relevante leden te zien. Je kunt ze dan gelijk advies vragen door een LinkedIn-bericht sturen om ze uit te nodigen voor een gesprek. De verzoeken om advies vervallen na twee weken en de aanbevolen leden zijn een week beschikbaar. Daartegenover staat dat je elke week een bericht ontvangt  over nieuwe aanbevolen leden voor jouw vraag.

Advies geven

De adviseurs ontvangen een LinkedIn-bericht van de de vragers met daarin het advies dat zij zoeken. Door het bericht te beantwoorden accepteer je gelijk het verzoek. In zogenoemde Centrum voor Carriereadvies kun je alle openstaande verzoeken aan jou bekijken en er op reageren. Als gezegd, de verzoeken blijven twee weken staan, daarna vervallen ze.

Nog in ontwikkeling

In de uitrolfase van LinkedIn Career Advice word je geselecteerd om advies te geven dan wel om te ontvangen. Je kan dus nog niet zelf kiezen of je advies wilt geven of ontvangen, of beiden. Dit volgt gelukkig snel, aldus LinkedIn. Je ontvangt meldingen wanneer je adviesaanvragen of aanbevelingen hebt. Natuurlijk kan je op elk gewenst moment terugkeren naar de hub Carrièreadvies in je profiel om leden te bekijken met wie je contact kunt opnemen.

Mocht je vragen hebben over Linkedin Carrièreadvies of over LinkedIn, stuur ons een berichtje. We kunnen je natuurlijk ook helpen met workshops of trainingen voor LinkedIn op locatie!