Jouw online positie

wij zorgen dat de blik op jou wordt gericht

Instagram op laptop of pc

Of je het je ooit hebt afgevraagd weten we niet, maar wist je dat je Instagram ook kan gebruiken zonder mobiele telefoon? Er is een mogelijkheid om het te gebruiken op de laptop of pc! Je hebt dus niet per se een smartphone nodig om foto’s van anderen te bekijken of om zelf foto’s te uploaden.

Instagram heeft de mobiele versie van de website uitgebouwd. Waar je eerst alleen maar kon kijken is er inmiddels ook een uploadfunctie voor de webversie, dus je hebt de app niet meer nodig als je afbeeldingen vanaf je laptop wilt delen.

Hoe doe je dat?

Instagram op laptop - Blickfang CommunicatieJe moet er wel even wat voor doen, maar het is geen rocket science. Met een Chrome-extensie is het zo geregeld. Hoe dan? Start de Chrome-browser op en ga naar de pagina van de extensie User-Agent Switcher for Chrome. Klik vervolgens op ’toevoegen aan Chrome’  om de extensie te downloaden. Rechtsboven in je Chrome-scherm verschijnt na de installatie een icoontje met een maskertje.

User-Agent Switcher for Chrome Blickfang Communicatie InstagramIn de Chrome-browser ga je naar instagram.com en je kan inloggen zoals je gewend bent. Vervolgens klik je op het masker-icoontje en selecteer bijvoorbeeld Android – Kitkat of iOS – iPhone 6 aan. Chrome laadt de site opnieuw in en laat hem zien alsof jij de website op een mobiel device bekijkt. Onderin staat de balk zoals je hem van de app kent. Net zoals op je mobiel kan je via het icoontje van het fototoestel een foto uploaden.

Let wel op dat je na het op deze manier gebruiken van Instagram je de Chrome instellingen weer terug zet op default. Dit gaat weer via het masker-icoontje waar je nu dus achtereenvolgens op Chrome en Default klikt. Chrome laadt de websites weer in zoals ‘het hoort’ op je laptop.

Niet compleet

Niet alle functies zijn aanwezig als je op deze manier Instagram gebruikt. Helaas kan je de foto’s die je wilt uploaden niet bewerken. Er is dus geen optie om filters te gebruiken en ook het bijsnijden kan je vergeten. Niet helemaal compleet dus, maar als je gewoon een simpele foto wil toevoegen die op je laptop staat of, je hebt je telefoon niet bij de hand, biedt deze oplossing prima uitkomst!