Jouw online positie

wij zorgen dat de blik op jou wordt gericht

Je CV straks op Facebook?

Facebook wil meer dan alleen een gezellige community zijn. Dat wisten we natuurlijk al, de bedrijfspagina’s zijn er immers niet voor niets. En je kan je werkervaring en opleiding ook zichtbaar maken. Maar het gaat verder, met de volgende stap lijkt het er op dat er een gooi wordt gedaan naar de markt waar LinkedIn koning is.

Op het ogenblik wordt een nieuwe CV functie getest waarmee gebruikers hun werkervaring op een professionelere manier met hun vrienden delen, aldus The Next Web. De nieuwe aanvulling vormt een aanvulling op de ‘Werk en opleiding’ tab onder ‘info’, maar publiceert niet alle informatie over je referenties in het openbaar. Met het CV-veld kunt kan je straks jouw professionele en educatieve achtergrond beter invullen en beheren. Ook de exacte data van wanneer je bij een bedrijf begon (en het verliet) kan je selecteren.

Facebook CV Linkedin

De nieuwe functie ziet er zo uit

Net als bij LinkedIn kunnen gebruikers die meerdere werkervaringen invullen en de huidige baan aangeven door de optie ‘I currently work here’ te selecteren. (De Nederlandse invulling is nog niet bekent, maar zal waarschijnlijk iets worden als ‘Huidige baan’). Opmerkelijk is de screenshots laten zien dat de gedetailleerde informatie niet snel zichtbaar is op jouw publieke profiel. Dit kan betekenen dat Facebook overweegt om de verborgen cv details uitsluitend beschikbaar te stellen voor werkzoekenden en werving en selectie.

Nog even wachten

De functionaliteit lijkt nu al uitsluitend beschikbaar voor een beperkte groep gebruikers, dus nog lang niet iedereen kan het zien. Amsterdamse medewerkers van TNW (die met dit nieuws kwam) konden geen toegang krijgen tot de vernieuwde Resume-pagina, maar het lijkt al wel voor sommige gebruikers in de VS beschikbaar te zijn.

Zoals bij elke testuitvoering, laat Facebook niets los over of en wanneer de functionaliteit beschikbaar zal komen voor alle gebruikers. Bij navraag heeft een woordvoerder van Facebook aan TNW de volgende verklaring gegeven;

Bij Facebook bouwen en testen we altijd nieuwe producten en diensten. We zijn momenteel bezig met het testen van een functiegeschiedenis om mensen te helpen te vinden en bedrijven te huren voor banen op Facebook.

Je bent persvoorlichter of niet. Het lijkt er dus wel op dat Facebook ook meer wil halen uit het zakelijke dan alleen het sociale dan wel privé netwerk.

[H/T Jane Manchun Wong]
Bron: TNW