Jouw online positie

wij zorgen dat de blik op jou wordt gericht

Het is nogal een hype, je LinkedIn netwerk openstellen voor ie-der-een en ook zo’n beetje iedereen uitnodigen door een klik op ‘connect.’ Dat is nog al wat, iedereen. Waar dit ineens vandaan komt en waarom velen dit kuddegedrag volgen, geen idee. Het gevolg is uiteindelijk wel dat je tijdlijn uiteindelijk volloopt en vervuilt waardoor je de nuttige en informatieve updates waarschijnlijk gaat missen.

Vraag is ook of jouw posts gelezen, gelezen en gewaardeerd worden wanneer je je aansluit bij de club met meer dan duizenden volgers. Hoe echt is je netwerk dan?

LinkedIn Jail

Behalve dat je tijdlijn vervuilt is er nog een risico wanneer je alles en iedereen een connectieverzoek gaat sturen; de LinkedIn Jail… Wanneer veel mensen aangeven dat ze je niet kennen door op de ‘I don’t know this person’ button te klikken dan loop je een zeker risico. LinkedIn kan besluiten je een periode te blokkeren en dat je daardoor bepaalde activiteiten niet meer kunt uitvoeren.

De eerste keer is het meestal eenvoudig op te lossen; Het lezen en opnieuw accepteren van de voorwaarden van LinkedIn verschaft je vaak weer spoedig toegang. Bij een tweede keer loop je de kans dat je langer in de ban wordt gedaan.

Dis-connect?

Als je je stoort aan die vervuilde tijdlijn omdat veel van jouw connecties ook in de kudde zijn meegegaan, kan je daar gelukkig wel wat aan doen. Om nu gelijk de connectie te verbreken met desbetreffende persoon is wel erg rigoreus. maar je kan diegene die de update plaatst of reageert ook ontvolgen. Een andere mogelijkheid is de update te verbergen waarin de oproep wordt gedaan.

Natuurlijk moet iedereen zelf weten wat ‘ie doet maar houd vooral voor ogen dat LinkedIn een middel is om te netwerken en geen wedstrijdje ver plassen. Het is veek prettiger als je een persoonlijke uitnodiging krijgt in plaats van een standaard gegenereerde door de ‘connect’ knop. Het is niet voor niets een sociaal netwerk.

Tot slot; ik wil je na het lezen van dit bericht je van harte uitnodigen om ‘te connecten‘, maar daag je wel uit om het met een persoonlijk berichtje te doen. Kan je gelijk laten weten of je het met me eens bent!