“Ja, ik weet het.” zo vertelde een bevriende relatie. “Het is wel zo netjes als we een bedrijfspagina hebben, dan zijn we zeker ook van dat grijze flatgebouwtje af bij het bedrijf onder de ‘ervaring’ op mijn persoonlijke pagina.”
Het was de bedoeling dat een medewerker dat ‘een keer’ zou gaan regelen, de bedrijfspagina. Een bekent fenomeen, net zoals het feit dat de uitvoer er bij in schiet. De collega in kwestie was druk, al een tijdje zo bleek. Al anderhalf jaar in dienst en zijn persoonlijke LinkedIn profiel gaf aan dat hij werkte bij… de vorige werkgever. “Ik denk dat hij wel wat tijd kwijt is als hij dat allemaal gaat uitzoeken.” zo concludeerde de werkgever en gaf aan dat het zo al druk genoeg was.
Waarom een bedrijfspagina
Geen tijd, wel besef van de noodzaak. En dat is niet alleen dat grijze flatgebouwtje. Een LinkedIn-bedrijfspagina geeft een bedrijf de kans om zijn producten en diensten te promoten, nieuw talent te werven en belangrijke, interessante en nuttige updates te delen. De bedrijfspagina helpt je om je bedrijf of merk op te bouwen in het netwerk, terwijl een LinkedIn-profiel gemaakt is om je individuele vaardigheden en ervaring te laten zien.
Een professionelere uitstraling dus, ook als al je collega’s, of medewerkers, hun functie koppelen aan de bedrijfspagina. Dat werkt ook goed voor de vindbaarheid; Google en andere zoekmachines noemen LinkedIn-bedrijfspagina’s en posten deze hoog in de resultaten, wat betekent dat jouw bedrijfspagina een positieve impact heeft op de SEO. De bedrijfspagina is zeer waarschijnlijk in de zoekresultaten van Google te vinden. Het is daarom van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de bedrijfsomschrijving geoptimaliseerd is en relevante zoekwoorden binnen de pagina gebruikt zoals je dat op de website zou doen.
Dan zijn er ook nog de showcase-pagina’s. Op deze pagina’s kan je specifieke producten of services promoten voor een specifiek publiek of over een bepaalde discipline binnen je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een advocatenkantoor welke een algemene bedrijfspagina heeft, maar daarnaast showcase-pagina’s heeft gemaakt voor bijvoorbeeld arbeidsrecht, vastgoedrecht enzovoort.
Analyse van bedrijfspagina’s is veel krachtiger dan de analysegegevens die beschikbaar zijn in een persoonlijk profiel. Met pagina-analyses krijg je veel meer gedetailleerde informatie over het bereik en de betrokkenheid van al de updates. Bovendien helpt het met inzicht krijgen in hoe het bedrijf zich tot de concurrentie verhoudt.
Geen tijd, geen weet
Maar wat nou als je echt geen tijd hebt om zo’n pagina in orde te maken? Of niet weet hoe het moet? Het antwoord ligt voor de hand, Blickfång helpt je graag verder. Zo wordt de blik van jouw doelgroep beter op jouw bedrijf gericht én kunnen de collega’s en jijzelf je bezig houden waar je goed in bent. Ieder z’n ding!
Meer weten? Neem contact met ons op!
Overigens waarderen we het enorm als je onze bedrijfspagina volgt, alvast bedankt!